Typologie řidičů podle abecedy

Inspiroval mě nedávný, úspěšný, blog Martiny Bojanovské. Tak to teď vezmu po svém. Doporučená medikace před čtením blogu: nadhled a smysl pro nadsázku.

A – anální fanoušek: miluje váš zavazadlový prostor a nemůže se na něj vynadívat.

 

B – boreček: průměrný věk borečka je 20 let. Poznávací znamení: kšiltovka dozadu. Decibely a výfuk jeho auta jsou slyšet do vzdálenosti pěti kilometrů.

 

C – citlivka: ve vypjatých situacích, jako jsou například frekventovaná křižovatka, nebo ježek na silnici, začne zmatkovat, dupat prudce na brzdu a po kolizi propuká v pláč, nebo hysterický záchvat.

 

D – důchodce: všichni budeme jednou staří. Tak trochu tolerance, ju? Jen malá rada důchodcům- není ostuda říct si, že už na řízení nemám a zakopat řidičák deset metrů pod zem.

 

E – ekolog: řídí převážně bicykl, popřípadě koloběžku. Nejradši by všecky tyhlencty auta zakázal. Mezi přáteli na Facebooku má Grétu a uhlíková stopa ho budí i ze spaní.

 

F – filantrop: miluje všechny. Řidiče, chodce i cyklisty. Na okně má většinou samolepku rádia Impuls – jezdím s úsměvem.

 

G – garážmistr: na silnici se objevuje jen 2x do roka. Na Dušičky a o svátky Vánoční, když zrovna uvede auto do provozuschopného stavu. Většinu času ale tráví se svým miláčkem v garáži, převážně v poloze ležmo. Poznávací znamení: černé ruce od mazu a oleje.

 

H – hovado: potkávat na silnici nechce nikdo. Riskantně předjíždí, vybržďuje, ostatním ukazuje vztyčený prostředníček. Prostě hovado.

 

CH – cholerik: sprostě nadává za volantem pomalejším, ženám, důchodcům a často měří rád síly s hovadem. V zácpách mu málem praskne žilka a tlak mu vylítne do neměřitelných cifer.

 

I – imobilní řidič: na palubovce má kartu ZTP a téměř všichni se k němu chovají ohleduplně a nenadávají na něj. Krom hovad a choleriků. Na silnicích je téměř neviditelný, protože jezdí bez výkyvů a nikam nespěchá.

 

J – jájínek: Já mám přednost! Já jsem tady byl dřív a místo je moje! Já mám lepší auto, než ty! Já bych si Škodovku nikdy nekoupil.Teď jedu já a všichni se po*erte! Já jsem do vás nenaboural!

 

K – kamikadze: jeho auto je samý šrám, přelakovaný předek, nebo zadek, ťukance už vůbec neřeší. Obvykle jeho auto utrpí porážku při každém parkování, nebo setkání se s vyšším obrubníkem. V hustém provozu je nebezpečný sám sobě. Kdo mu vydal řidičák, nechť se smaží v pekle.

 

L – lázeňský Casanova: obvykle má auto se stahovací střechou, vždy pečlivě oblečen, s motýlkem u krku a úlisným úsměvem jezdí pomalu podél chodníků a oslovuje ženy, které ho zaujaly, nebo zaujal on je. Láká na svezení svým veteránem a na sbírku motýlů.

 

M – macho: kombinace písmen H a CH. Když ho předjede žena, řve cosi o plotně a vařečce, jeho vlastní manželka se s ním jezdit už bojí a ženám-seniorkám by nejraději předplatil rakev zdarma.

 

N – normální řidič: existuje vůbec někdo takový? Nevím, ale každý si to o sobě myslí. Já také.

 

O – ohleduplný: takový gentleman silnic. Dává přednost i těm, kteří přednost nemají, pouští staré babičky na přechodu a nemrmlá, že to trvá moc dlouho. Cyklisty objíždí obloukem větším, než je předepsaných 1,5 metru. Spolujezdec od něj sprostého slovíčka neuslyší, když před ním někdo zamyškuje, utrousí jen: „Jejda, to jsem se lekl!“

 

P – panikář: vyskytuje se ve všech věkových kategoriích, ne že ne! Místo levého blinkru dává pravý, vjede do jednosměrky, obvykle se na křižovatkách pohybuje stylem přískoky, poskoky, vpřed! Na kruhovém objezdu si dává i dvě kolečka, než se trefí do správného výjezdu. Podobnost s citlivkou je čistě náhodná.

 

R – rumová pralinka: jak nemá v sobě alespoň promile, za volant nesedá, protože se bojí jezdit střízlivý. Mezi kamarády v oblíbené čtyřce se naparuje, že umí jezdit i s trojkou v krvi. Kdo si s ním nechce sednout do auta, je srab. Z rauše ho probere jen vězeňská cela, kde skončí po zavinění vážné nehody.

 

S – slow rider: na sedmdesátce jezdí 55 km/h, na devadesátce 70.Ostatní vytáčí tím, že nikam nespěchá a obvykle se nedá předjet. Když potká traktor, zamilovaně se ho drží až do doby, než traktor odbočí na pole.

 

Š – šaman: když nežvejká koku, je naspídovanej něčím silnějším. V provozu je nebezpečný stejně, jako rumová pralinka. Nejvíce při absťáku. To potkat nechceš.

 

T – tirák: největší zábava je předjíždět kolegu, jedoucího 85km/h, rychlostí 90km/h. A nejčastěji v táhlém stoupání. Nerváci za ním ho vůbec netankují.

 

U – ukázněný, tzv.Mirek Dušín: nikdy nepáchá přestupky. Nikdy! Když překročí rychlost o 2 kmh, hned stahuje nohu z plynu. Poctivě používá směrovky, bez dálniční známky by na dálnici nenajel ani předním kolem. Na červenou by nejel ani kdyby řídil sanitku s houkačkou.

 

V – vlastenec: v době šampionátů, nebo extraligové play off nevyjíždí z domu bez vlaječek. Taktéž fanoušek – na oknech se mu houpají visačky se svým oblíbeným týmem, někdy dává najevo příslušnost k oblíbenému týmu nastříkaným nápisem na zádi auta např. Sparta forever, nebo Smrt Slávii.

 

X – kdo si dá na SPZ nápis XXL 28 CM? Ten,kdo na to má. Nebo to má.

 

Y – yetti: viděl ho někdo? Neviděl. A řidičák asi taky nemá.

 

Z – zajíc: mějme s nimi trpělivost, také jsme začínali. Vidět Z na zadním okně, znamená sundat nohu z plynu a shovívavě se pousmát. Zajíc vám neublíží, ani vás nebude vybržďovat. Je rád, že stíhá sledovat provoz.

Autor: Šárka Andrlová | čtvrtek 23.9.2021 13:01 | karma článku: 28,06 | přečteno: 1123x
  • Další články autora

Šárka Andrlová

Výluka skončila, radujme se! Vážně?

Tak nám 8.června skončila jedna výluka. Z Železného Brodu do Staré Paky. Nejvíce si, myslím, oddychli výpravčí ze Staré Paky. Už jim muselo z celodenních telefonátů od nás, průvodčích, drnčet v uších.

11.6.2023 v 14:28 | Karma: 22,74 | Přečteno: 563x | Diskuse| Poezie a próza

Šárka Andrlová

„Mě to baví!“

odpověděl Ptáček panu Hlavsovi ve známé cimrmanovské hře Vizionář. Pan Ptáček byl uhlobaronem. To bych celkem brala, ale jsem průvodčí.

21.4.2023 v 10:13 | Karma: 27,95 | Přečteno: 900x | Diskuse| Poezie a próza

Šárka Andrlová

„Jede to do Liberceee?“

zeptala se mě paní, aniž by předtím odpověděla na můj pozdrav. Stála jsem u vlaku a za mnou jasně svítila cedule Pardubice-Liberec.

2.3.2023 v 11:05 | Karma: 42,22 | Přečteno: 7589x | Diskuse| Poezie a próza

Šárka Andrlová

Jede, jede mašinka, kouří se jí z…

Já se vám, milí čtenáři, omlouvám. Vážně jsem nechtěla, aby vám ta odrhovačka v nadpisu uvízla v uších po zbytek dne.

7.2.2023 v 17:17 | Karma: 31,02 | Přečteno: 1257x | Diskuse| Poezie a próza

Šárka Andrlová

A jaké bylo vaše poprvé?

Uznávám, že tento clickbajt by mohl zvýšit čtenost blogu, ale raději hned v perexu přiznávám, že o žádné čuňárny nepůjde.

27.12.2022 v 12:34 | Karma: 24,24 | Přečteno: 946x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zakázky TSK jen vyvoleným. Za manipulaci tendrů soudí 15 lidí a čtyři firmy

23. dubna 2024  13:46,  aktualizováno  14:44

Hlavní líčení v kauze zmanipulovaných zakázek Technické správy komunikací hlavního města Prahy...

Připomene hrůzné činy, řekl Pavel. V Letech otevřeli památník holokaustu

23. dubna 2024  9:59,  aktualizováno  14:36

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku....

Ruka na plynu, v druhé kalašnikov. Rusové začali útočit na motorkách

23. dubna 2024  14:35

Premium Ruské jednotky na donbaské frontě vsadily na lehkou techniku a kvůli vysokým ztrátám na obrněncích...

Koalici rozděluji výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí s blížícími se volbami i kvůli tomu, že se hlavně menší...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5490x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik