Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

a umí teda vaše dcera psát ?

0 0
možnosti

..tak nejak jsem na vahach....je jasne, ze pokrok nezastavíme, ale nejsem zastáncem tabletu ve skole..zaroven však uznavam, ze by to zakum ulehčilo tihu skolnich batohu..zajimave téma, momentalne spise takova utopie...ale opet prijemne pocteni :-)

1 0
možnosti
Foto

Miru, na začátku vypadá jako utopie všechno:-) Za pár let je to standard:-)

0 0
možnosti
TH

Psat na tabletu? To jde?

0 0
možnosti
Foto

Když to má přídavnou klávesnici, tak ano:-)

0 0
možnosti
Foto

Tablety do škol? Ale jo, ale s Mírou:)

0 0
možnosti
Foto

Kterým, znám ho?:-))

1 0
možnosti
KK

Já bych se teda přimlouvala za částečné užití internetu ve škole, tj. procvičování matematiky nebo nějakých předmětů na netu, dívání se na youtube na film nebo poučná videa, ale tradiční diktáty a slohovky by se měly psát ručně, ať si dětičky procvičí hlavinky a ručičky. Motorika je vázaná na mozek, u počítače zakrní, sešity bych neházela do koše. Využít techniku, ale nenechat ji vládnout.

5 0
možnosti
MK

Souhlasím...na druhou stranu mě hlášky typu...na internetu nejdu vše připadají nesmyslné. Nemohu najít něco o čem nic nevím. Takže člověk by měl znát a vědět a internet by měl být doplněk. Ostatně na internetu se stejně nedá najít vše, ale základní informace ano. Internet může být dobrá pomůcka, ale může se stát i hrobem

3 0
možnosti
MR

M70i77l72a76n 74R46a11d18e75k

18. 10. 2013 17:10

ja bych to tak cerne nevidel. Pokrok musi byt i ve vzdelavani. byvaly casy kdyz se vynalezlo pismo ze se tvrdilo ze lidstvo zblbne ponivadz uz se nebudou muset ucit veci nazpamet, a tu pamet teda ztrati. Mozna ano,ale pismo nam dalo moznost se venovat a studovat jine veci. Pak Gutemberg vynalezl zkazny vynalez, a rikalo se ze uz filosofy nikdo nebude brat vazen, kdyz si kazdy trouba bude moct jejich myslenky precist, co by asi rikali dnesnimu webu.

A psat rukou bude brzo tak srandovni jako ryt pismenka tycinkou do vosku. Zatim se to deti uci, ale je to posledni generace, ted aby hlavne umeli to rychle vytukat, a pak ani to, bude se diktovat. Pocitat s kalkulackou? Proc ne? Ale budou se ucit komplikovanejsi veci, zadny pokrok se nezastavi, naopak, dnes uz se pocitadlo ani snad neprodava, proc taky. Zbytecny povyk pro nic, proc to chce vzdy nekdo  brzdit?

0 0
možnosti
MK

Psát rukou se budou děti pořád, protože to rozvíjí motoriku. 

Zkázná stroj nevynalezl pan Gutemberg, ale Gutenberg a vidíte, dodnes se dělají opisy ručně , zvláště i velmi cenných starých originálů pro soukromé sbírky. 

Stejně tak nevymizí ruční psaní. :-)

2 0
možnosti
MK

Dodnes jsem strašně vděčný, že jsme měli na škole zakázané kalkulačky. Ale to člověk ocení až v praxi. 

Naopak od té doby, co kalkulačku používám (cca 24 let) ke své práci, tak se mi mnohokrát stalo, že jsem něco počítal a dostal se k poměrně jednoduchému výpočtu 2x2 a vzal jsem do ruky kalkulačku..................a přesně v tom hle tkví nebezpečí nadměrného používání výdobytků techniky při výuce

2 0
možnosti
Foto

Jo, to máš pravdu, člověk je pak hrozně línej přemýšlet:-)

1 0
možnosti
LK

L76u62b39o53š 16K48r33i78m55l

18. 10. 2013 14:14

Naprosto s Vámi souhlasím. Lidé nepotřebují znát pravopis a vlastně ani moc psát - mají přece tablet nebo počítač, Nepotřebují se učit počítat - mají přece program atd. A pak jdu na stavbu atm vidím produkty tohoto vzdělávacího systému a slyším nadávky na kvalitu a cenu. 

Na základě osobní zkušenosti tvrdím, že když zavřu sto techniků do prostoru elektriky, tak nebudou schopni vytvořit ani obyčejný jehlan z papíru. :-(

Při zkoužce na VŠ jsem byl svědkem odpovědi studenta na otázku jak bude postupovat při návrhu konstrukce? To přece vygooglím!! a pedagog to akceptoval.

2 0
možnosti
Foto

Ale tady nepadlo ani slovo o tom, že by někdo neměl potřebovat znát pravopis či matematiku. Asi jste se v rámci klasického vzdělávání nenaučil číst s porozuměním. Jde o to, aby se moderní technologie ve výuce využívaly, nikoli aby ji nahrazovaly!

0 0
možnosti
BM

Nojo, to je sice pěkné. Pokrok nezastavímme.. Ale, PC, mobily,taplety, to je vše závislé na energii, tj.elektřina, baterie.... A co když to vše vypadne. Budeme pak schopni něco napsat ručně???

2 0
možnosti
Foto

Psát je snad naučí, tablety bych doporoučovala až od třetí třídy;-)

Porucha techniky je běžný jev, pro tyto případy se pak hodí pracovní sešity. Anebo improvizace ze strany učitele, každou hodinu se přeci nemusí jen datlovat do počítače.

Např: "Pane učiteli, zazpíváme si";-D

4 0
možnosti
Foto

A vůbec, máš za ,,A". Jak to, že jsi nedorazila na knedlík?;-€;-O;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 136
  • Celková karma 17,99
  • Průměrná čtenost 5450x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik