Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Tak tahle diskuze fakt není ani trochu zábavná. Možná poučná. Jak dovede člověk moralizovat, když nejde o něj samého. Bylo by zábavné, kdyby měla třeba Šárka Medková doma na stěně medaili za 1. místo v soutěži Marušky Kudeříkové z roku 1988, třeba za nějakou básničku. Asi ńemá. Píše až teď. Ale snaží se být tou neotřesitelnou morální autoritou, která přesně ví, jak se měli a mají jiní chovat. A když ne, je jí z toho chudince na blití. Ale není sama. V současné době se takových moralistů vyrojilo, ach jo. Před čtyřiceti lety by to byli předpisoví svazáci nebo kovaní komunisti. A nebo taky zbabělečci, kteří by radši nevystrčili prst, aby náhodou nedostali ránu. Dneska se už bát nemusí. Můžou cejchovat i ty, kteří si ten marasmus prožili. A dneska těmhle ušákům, co nemají ponětí, co to bylo kolikrát za hnus, už nemají zájem něco zbytečně vysvětlovat. Je to skutečně zbytečné. Tím nehájím ani jediného fízla, práskače nebo udavače z dob komančských. Jen tvrdím, že téměř celá umělecká scéna té doby byla často na rozcestí. Buď něco podepíšu a budu dál moct zpívat, hrát nebo třeba malovat. Nebo nepodepíšu no a pak si možná koupím indulonu, namažu ruce a v kotelně mě snad vezmou. Aspoň na brigádu. Asi tak, Šárinko. A teď klidně do mě.

Mimochodem, v době, kdy ten Hitlerův pohrobek podával Nohavicovi tu medaili, tak fakt netušil nikdo, ani ten hóódně informovaný, čeho všeho bude tenhle pablb schopen.

0 0
možnosti
MB

Samozřejmě že se netušilo o agresi na Ukrajinu, ale už v roce 2018 se vědělo o Putinově režimu celkem dost - anexe Krymu, vraždy politiků a novinářů, šikana nepohodlných lidí atd. A jestliže se Nohavica v textech písní i rozhovorech zaklíná tím, že si "tu hrůzu pamatuje" (myšleno náš estébácký režim, který byl podobný tomu současnému ruskému), pak zkrátka převzetí metálu od diktátora s vysvětlením, že jde přece o kulturu, působilo i před čtyřmi lety prazvláštně. Zvláště když nositeli Puškinovy medaile z tuzemských řad byli...Václav Klaus a Jiří Klapka (který proslul hlavně jako moderátor koncertů Alexandrovců).

0 0
možnosti
JJ

To je křiku a osobních invektiv. Také aby ne, vždyť objektem sporu není jen tak někdo, ale generacemi milovaný folkař, básník a člověk Jarek Nohavica. Nechci se opakovat, k jeho díle a mém vztahu k němu, jsem se vyjádřila v mém blogu „ Jarek Nohavica je zpět“ ze dne 18. 2. 2021 a nedávno v blogu „ Jarek Nohavica v Litoměřicích - jen jednou nohou na severu“ ze dne 10. 2. 2022.

Nebudu předstírat, že by mě - jeho dlouholetou fanynku, nesmírně potěšilo, kdyby tu slavnou „medajli „ teď hodil tomu ruskému Hitlerovi pod nohy. Ano, měl by to udělat. Když to neudělal, moc mě to na něj mrzí, ale jeho písně poslouchat nepřestanu. Ty písně totiž nejsou o něm, ale o všem krásném a strašném v našich životech, a na tom žádná vrácená nebo nevrácená „medajle“ nic nezmění. Je to pro někoho bolestné zjištění, ale já už dávno vím, že osobnost a dílo není totéž.

1 0
možnosti
Foto

Mně to nějak rozdělit nejde. Zatím ne.

1 0
možnosti
Foto

M60i37l16a49n 43V95í70t

7. 3. 2022 3:05

Šari, kolikrát jsem ti říkal: "Nepiš o politice, nepiš o politice ... nepiš o politice!" Máš to zapotřebí? Nemáš! :-(

4 0
možnosti
Foto

Je to marný, je to marný... je to marný.:-)

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí k nám, Šárko, nechodíte. U nás zní Nohavica pořád. ;-)

4 0
možnosti
Foto

Mně to bude hodně dlouho trvat.:-)

0 0
možnosti
JK

A nepřeslechla jste se, neříkal - jdu si spustit nohavice? ;-) To byl fór. Jinak s vámi souhlasím.

4 0
možnosti
Foto

To mě těší. Není to vždy, že?;-D

0 0
možnosti
ŠČ

A ještě pro informaci vyjádření k současné situaci přímo od Jaromíra Nohavici zde: https://www.youtube.com/watch?v=LDWcl_B0QBM

0 0
možnosti
PV

To jste tedy neměla. Taková škodolibost! Co když si teď paní Medková vámi uvedený odkaz (pod kterým se skrývá protest Nohavici proti Putinovi) pustí, zjistí, že její černobílé moralizování je krapet falešné a následně si pozvrací celou klávesnici :)

5 1
možnosti
VO

V52i37t 71O67t59a94h75a28l

3. 3. 2022 12:46

Pokud tedy dobře chápu Vaši logiku, neměli by vrátit medaile i všichni čeští sportovci ze Soči, když tu olympiádu taky "pořádal Putin"?

Dostali je sice za sportovní výkony, ale to by evidentně nemělo hrát roli.

11 0
možnosti
JK

No, nechápete dobře logiku autorky. [UA]

0 2
možnosti
PA

Vlastně dík. I když jsem ho dlouho neslyšel, hned se mi vybavil ušní červ v podobě Petěrburgu z Divného století a od rána mi zní v uších.

1 0
možnosti
Foto

Ušní červ mi to vnucuje také.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5490x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik