Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro mě ideál: menší byt z třicátých let s vysokými stropy v činžáku  v centru města, velká chalupa, kde se všichni scházíme s obrovskou zahradou v našich horách a pojízdný karavan, kterým cestuju  já a můj muž - pokud nebude zlobit:-).

3 0
možnosti
Foto

Jooo, tak tomu bych se taky nebránila....ani jednomu :-D

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že nejdřív byste si měla sednout a dát dohromady finance. Příjmy a výdaje. Dál kolik máte na hotovosti, případně kolik získáte prodejem stávající nemovitosti. A jít se zeptat do banky, když si půjčím milion nebo dva na dvacet let, kolik bude splátka, kolik bude RŽP a říct si, utáhnu to nebo ne a až pak rozjímat nad tím, co koupím, případně co postavím. Dál je otázka, kolik Vám banka půjčí, když máte tři děti a vy jste bez příjmu.Mmch hypotéka na 40 let je blbost. Počítejte reálně na 25 let.Taky budete minimálně ještě dva roky na rodičáku, takže příjmy nic moc. Možná to zní moc tvrdě, ale takováhle je bohužel realita všedních dní. Věřte tomu, že když budete mít domeček snů a budete v něm mít každý svou vlastní noru, ale nad hlavou budou viset splátky a vy budete nešťastná z toho, že nebudete moc malýmu koupit ani pořádný boty, tak spokojená nebudete.

2 1
možnosti
Foto

:-)Máte pravdu, tak nějak přemýšlíme.

Je to plánováno v horizontu cca tří-čtyř let, takže rozhodně ne teď:-) Až..budu mít také příjem.

O čtyřicetileté hypotéce jsem jen četla, rozhodně to není náš případ, nám bude už přes 40:-)

0 0
možnosti
Foto

J90a14n98a 78M60a83j93o83v61á

27. 5. 2014 14:51

My jsme si nejdřív řekli to základní - že chceme bydlet na už zabydleném místě (žádnou nově vzniklou rychlosadu ulic), že nechceme stavět, protože bychom to neuměli.

No a pak jsme se rozdělili na mužskou větev (stojí to, nespadne to) a ženskou větev (atmosféra).

2 0
možnosti
Foto

:-)R^Mužská větev je důležitá:-)

1 0
možnosti
Foto

Nedráždi mě, ženská!;-O;-D

1 0
možnosti
AJŘ

Šárko, jsem stejně ujetá. Už máme sice koupeno, ale to mi nebrání slintat nad každou vhodnou ruinou. Zrovna teď máme neobyvatelno (rozbouraný záchod, koupelna a kuchyň) a bydlíme v lese a domů jezdíme jen dřít. Omrkni toto http://www.pasivtech.cz/stavebnice.html. Tam jsou svépomocí úplně levné.

1 0
možnosti
Foto

Kdesi jsem četla- a ve více diskusích..že dům svépomocí se dá postavit za milion. Ale trvá to třeba 2-3 roky.

0 0
možnosti
VB

Nejlepší je pěkný domeček zdědit nebo být rentiér ;-D A to je skvělá rada, ne? ;-) Takže budu s tebou snít a prohlížet obrázky realitních kanceláří R^

3 0
možnosti
Foto

Nebo vyhrát ve sportce;-D

Pak už by se to plánovalo samo:-)

3 0
možnosti
Foto

Ruiny jsou rozhodně fotogenické :))

5 0
možnosti
Foto

No, myslím, že moje ruina by vám moc fotogenická nepřipadala. Ale nedaleko je jedna moc fajn, tam by se vám líbilo. Jen je to na prolézání poměrně malé co do rozsahu.

1 0
možnosti
Foto

Pořídit si barák s hypotékou na krku, na kterou budete muset dřít od vidím do nevidím a do vysněného baráku se budete chodit jen vyspat je nesmysl. Jako pouhé přespávadlo je panelák docela fajn. Chcete -li si užívat pohodu bydlení a nejste zrovna zámožní, poohlédněte se spíš po dobrém pozemku nebo levné staré chalupě s pozemkem a tam si pořiďte mobilhaus nebo maringotku.

1 0
možnosti
MT

S mobilheimem jsem taky koketoval (ale já koketoval i s myšlenkou RD z transportních kontejnerů:), máte nějaké reálné  bydlicí zkušenosti? Neprotopíte v něm gatě? Přeci jen, plnohodnotné tepelně technické vlastnosti to asi nemá.

0 0
možnosti
ZS

Šárko, poradit ti nedokážu, tak jsem ti aspoň dala karmu;-)

0 0
možnosti
Foto

Jááák poradit nedokážu?:-)) Co bys volila? A jaké bydlení máte vy? Výhody, nevýhody..to zvládneš:-)

0 0
možnosti

Nevím v jakém věku máte děti, ale problém bydlení mimo město, je dostupnost aktivit. Máme letní bydlení 12 km za Prahou, velmi dobře dostupné mhd. Ale kde to není, a děti odrostou do puberty, vrací se lidi do města. Tady, kde jsme, je jich dost, co mají malé děti, ale větší už moc ne, jen starousedlíci. To je taky ke zvážení. Ale jinak, předělávat starý barák, je jak přešívat staré šaty. A ty nové, co si tady lidi nechali postavit, jsou moc pěkné.

1 0
možnosti
Foto

Máme různé věkové kategorie: 15,10 a necelý rok:-) Ta nejstarší zřejmě už nebude doma trávit tolik času, až bude "hotovo", ta prostřední bude v pubertě a kluk nejvíc ocení hřiště, trampolínu a tak..

Nejsem ani kategoricky proti satelitům- sice je to panelák naležato,ale je to barák alespoň s nějakým pozemkem.

1 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 5371x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik