Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechat si postavit podle svého přání - hodně "kecat" do plánů. Když tak přijď pro rady, už vím, v čem bude můj druhý dům jiný, co je špatně, kde ubrat, kde přidat. A v tom třetím už možná budu naprosto spokojená. ;-)

0 0
možnosti
Foto

;-DTy se s tím nemažeš;-) Bohužel na barák "na klíč" nikdynebude, zbývá postavit vlastními silami. Anebo...jít do bytu a pak vzdychat po nesplněném snu:-(

0 0
možnosti
JD

kolega už Vám něco vyjmenoval, ale bez znalosti Vás samé, vašich(a vaší rodiny) priorit, očekávání, finanční situace, ochoty obětovat čas, zručnosti atd Vám nikdo jasnou radu nedá. To, jakým způsobem pořídit nemovitost, je záležitost případ od případů jiná

0 0
možnosti
Foto

Tak zkuste vlastní náhled- jak Vy byste se rozhodoval:-)

0 0
možnosti
MT

Z mnohonásobných zkušeností:

1. rekonstrukce budete litovat:)

2. čistý pozemek a stavba svépomocí, na "velké" jednotlivosti vzít firmu s dobrou referencí, to je cesta nejmenšího odporu. Dobrá reference = reference od člověka z oboru, ne od souseda.

3. pokud sami nejste stavaři, nešetřete na stavebním dozoru, kterému budete věřit a který bude stavbě tvrdě šlapat na paty.

4. nešetřete na projektantovi, pokud možno architektovi, který vytěží z pozemku maximum a zároveň vyslechne Vaše požadavky. Na ty kecy o exhibicionistech, co si staví vlastní pomníčky, nevěřte, to je jen špička ledovce.

5. Pozemek s ruinou určenou k demolici je fajn, je to jen otázka nákladů navíc. Demolici zvládnete ručně, odvoz a uložení suti už zadarmo nezvládnete. Takže tam musí být nějaká přidaná hodnota, pozemek musí být o kus úžasnější než jiný bez ruiny. 6. dejte přednost pozemku v "hotovém" území. Pole rozparcelovaná developerem jsou podřadná záležitost. 7. nejnižší nabídku vždycky vyřaďte:)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor:-) Ono ani to bourání staré ruiny se zřejmě neobejde bez těžké techniky. Muselo by to stát za to- pozemek, lokalita a tak:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,57
  • Průměrná čtenost 5371x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik