Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Já bych to trochu zevšeobecnil, a nejdříve objektivně. To, že skutečným biologickým rodičem může být jen dvojice 1 muž + 1 žena je způsobeno přírodním vývojem, to není žádný výmysl konzervativců, který je třeba odstranit. V řadě případů šel vývoj dále (např. umělé oplodnění), ale v tomto tedy zatím nešel. Dítě stále nemůže zplodit pár stejného pohlaví, ale ani člověk se zvířetem nebo neživou věcí, a to z principu, nelze tedy mluvit o nějakém "pomáhání přírodě" v této souvislosti. Pomáhání přírodě je třeba v případě neplodných párů, které KDYBY byli ZDRAVÉ, děti by mít mohly (tedy v principu ano), ale ne u dvojic, které ani z principu mít společné biologické potomstvo nemohou. V každém případě tedy platí, že matkou je žena (zde dárkyně vajíčka), a otcem jeden z těch dvou mužů. Ten druhý muž nemá žádnou biologickou roli. Pokud by to takto bez obalu bylo napsáno v rodném listě dítěte, tak řada odpůrců by odpadla, protože by nedocházelo k pokřivování reality. Pokud ale někdo záměrně v poli "matka" napíše druhého muže, tak to lidé berou jako útok na zdravý rozum a základní logiku (prostě logický "nesmysl"), což je normální.

A následují další problémy. Tvrdí se, že biologická matka není důležitá, ale ona je. Je řada genetických dispozic k různým zdravotním problémům a rodinná anamnéza je pro lékaře často důležitá. A tady s neznámou matkou najednou mizí důležité informace.

Dále - ti dva tvrdí, že je jim jedno, kdo z nich je otec, ale tomu dítěti to bude jedno také? Každý člověk má intuitivní touhu znát své biologické rodiče a tady má dítě matku neznámou a otce jednoho ze dvou... To je nefér vůči tomu dítěti. Každé dítě má právo na oba své rodiče, otce i matku, a tady je od začátku programově o matku připraveno. Často se to srovnává s neúplnými rodinami, ale to není totéž - zdůrazňuji - tady je celá věc plánovaná a záměrně provedená s tím, že dítě jednoho z rodičů znát nebude. A to je velmi neetické.

39 1
možnosti
JZ

Tak první odstavec byl celkem zbytečný, protože u matriky se nejedná o to, kdo je biologický otec či matka, ale o to, kdo bude veden jako rodič v právním vztahu. Nakonec do rodného listu se někdy nechávají zapisovat i muži, jejichž otcovství není prokázáno, ba dokonce je zřejmé, že skuteční otci nejsou. Jedná se tedy o úředně potvrzený vztah mezi dvěma osobami, ne o popis biologické reality, jako např. v testech DNA. Takže to není žádný útok na zdravý rozum ani logiku.

Informace o zdravotním stavu matky není problém zjistit ne? Matka je může poskytnout.

Dítě může znát otce i matku. O matce bude vědět, že darovala vajíčko. A otce si může zjistit genetickými testy, bude-li mít zájem. Každopádně bude znát oba své otce. Bude mít oba rodiče, nic neetického na tom není.

1 5
možnosti
Foto

Vůbec si nemyslím, že se v daném případě jedná o progres. Spíše to považuji za příznak civilizačního úpadku.

34 1
možnosti
DS

Šári, máš ode mne karmuR^. Absolutně souhlasím. Kdyby každé dítě zažívalo tolik lásky, ladu a harmonie, co malá (teď už školačka) dcerka mých kamarádů (jeden Čech, druhý Angličan a maminka Francouzka žijící v Čechách, zatímco oni teď v Anglii), bylo by na světě hej. llidi by si zametli před vlastními prahy a přestali řešit, kolik kdo má tatínků, maminek, babiček, dědečků (moje děti mají všech po 4 kouscích a myslím je to nijak negativně nepoznamenalo. Stejně tak se totiž před mnoha lety řešily rozvody), ani to, jaké je složení rodičů. :-)

1 1
možnosti
Foto

Ahoj,Dášo:-) Moc díky za názor. A zkušenost z blízkého okolí.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem mimořádně zvědavá, co na to bude v budoucnu říkat ono dítě. Jehož identita mu byla takhle brutálně odňata. Jestli bude svoje matky hledat, jestli odpustí svým otcům, že takhle bezohledně zmanipulovali jeho život, anebo jestli se s tím bez problémů vyrovná. Myslím tím všechny děti v této situaci. Bude pro ně asi dost složité. A bude to zajímavý problém.

17 1
možnosti
JZ

to si můžete zjistit u lidí, co takhle vyrostli.

0 0
možnosti
ZS

Šárko, máš ode mě karmu...

3 2
možnosti
Foto

Zuzko,ahoj,dík a hezký večer.:-)

0 0
možnosti
Foto

Tak dobře,když to říkáš;-D;-)

2 0
možnosti
TT

Bůh s tím nemá společného nic, ale základy biologie. Rodiče jsou muž a žena a přání bláznů to změnit je směšné - ovšem rozhodnutí soudu, že rodiče jsou dva muži, je katastrofální.

31 2
možnosti
KH

A kdo se tu baví o biologii? To je pro mne novinou, že rozhodnutí soudce se stává přírodním zákonem. Já myslel, že jde o právní formulaci, a podle Vás je pan soudce bůh, kterému stačí slovo aby ohnul přírodní zákony. O to tu samozřejmě nejde ale to vy víte.

0 0
možnosti
DV

D62a96v63i88d 30V65l28k

21. 5. 2018 13:12

Dobře napsáno a souhlasímR^

4 9
možnosti
Foto

Hypotetický příklad. Dvě lesby žijí spolu a jedna si nechá udělat dítě. To je ta nejprostši vec na světě.

Ta druhá dítě adoptuje a obě budou mít k dítěti stejná práva nebo jak?

0 0
možnosti
JZ

no budou mít takové práva, jak určuje adopce dítěte.

0 2
možnosti
OP

Tak budu v této diskusi první, kdo napíše, že estrády gayů a leseb tohoto typu jsou absurdní a nechutné především proto, jak mají potřebu se zviditelňovat. Kdo opravdu niterně chce pečovat o děti, jakékoliv popularitě se vyhne

20 2
možnosti
JZ

tak podstatou každé estrády je to, že se někdo nebo něco chce zviditelňovat ne? Nebo znáte nějaké neviditelné estrády?

2 4
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 24,61
  • Průměrná čtenost 5371x
Zasloužilá matka osmi dětí (tří vlastních a pěti vyvdaných). Průvodčí v tyrkysových "vobludách." Autorka knihy Cesta do blikajícího pekla. Druhá kniha-Tajemství domu v L. vyjde již brzy.

Seznam rubrik